Vasseur over Abiteboul: 'Ik kan niet samenwerken met die man, dat wordt oorlog' Formule 1

Vasseur over Abiteboul: 'Ik kan niet samenwerken met die man, dat wordt oorlog'

Door Christian Moerman 02 juni 2020 | 16:09


In de meest recente editie van F1 aan tafel gaan Olav Mol en Jack Plooij in gesprek met voormalig Formule 1-coureur Christijan Albers en teambaas Frans Verschuur. De heren zijn niet mals over Renault-teambaas Cyril Abiteboul, die er in de Formule 1 een zooitje van maakt volgens de twee kenners.

Diverse teams hebben recentelijk getwijfeld over een deelname aan de sport. Renault valt hieronder. Waar gaat het mis bij deze teams? Volgens Verschuur  hoofdzakelijk bij het management. 'Er zitten er in mijn ogen in de Formule 1 drie die weg moeten. Abiteboul, en ook Claire (Williams, red.), die heeft er ook niets te zoeken.' De derde naam die hij laat vallen is die van Ferrari-teambaas Mattia Binotto.

De GT4-teambaas gaat dieper in op de aanpak van Abiteboul: 'Laten we het zo stellen, Renault heeft zó veel geld ter beschikking. Die man heeft bewezen incapabel te zijn in wat hij doet. Je kan niet met zo veel geld deze slechte resultaten behalen.' Hij is duidelijk niet te spreken over de Renault-topman.

Verschuur haalt een anekdote aan waarin hij aangeeft hoe Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur over zijn collega dacht. Hij sprak de Fransman, die eind 2016 het veld ruimde voor Abiteboul. Vasseur vertrok naar Alfa Romeo (toen nog Sauber, red.) omdat het niet boterde tussen die twee.

'Ik heb Frederic Vasseur daar eens over gesproken, die zei: ik kan niet samenwerken met die man, dat wordt oorlog. Toen is hij maar vertrokken', geeft Verschuur aan. Over Vasseur is hij wél te spreken. Zodra Binotto de laan uit vliegt zou dat een uitstekende opvolger kunnen zijn voor de renstal uit Maranello.

Abiteboul 'maakt er een puinhoop van'

De conclusie van Verschuur over Abiteboul is duidelijk: 'Hij moet gewoon als eerste weg, die man maakt er een puinhoop van. Hij had twee vriendjes in de top, die zijn nu allebei weg. Ik denk dat het hem te heet onder de voeten gaat worden. Het is nu alles of niets, nou dat wordt niets.' (Foto: Renault Sport Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws