Tost: 'Wij willen Mateschitz en Red Bull bedanken' Formule 1

Tost: 'Wij willen Mateschitz en Red Bull bedanken'

Door Christian Moerman 02 juni 2020 | 16:31


Franz Tost is Dietrich Mateschitz, Red Bull en Helmut Marko zeer dankbaar. Deze drie partijen hebben een belangrijke rol gespeeld bij de start van het Formule 1-seizoen op de Red Bull Ring. Het staat toe dat de teams langzamerhand weer aan het werk kunnen.

'Het is waanzinnig dat we weer kunnen racen, het wordt onze eerste race in de AlphaTauri-kleuren. We zijn uitzinnig over het feit dat deze races plaatsvinden op de Red Bull Ring in dat prachtige deel van Oostenrijk (Stiermarken, red.)', geeft de Oostenrijker aan in een persbericht.

De financiering en flexibiliteit van Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz staat toe dat de seizoensopener, en de race de week daarop, plaats kunnen vinden in Oostenrijk: 'Wij willen Mateschitz en Red Bull bedanken voor het organiseren van de races in Spielberg. Zo kunnen we het Formule 1-seizoen weer beginnen en aan het werk gaan.'

'Het heeft veel tijd en moeite gekost om de overheid te overtuigen. Met dank aan de onderhandelingen met Helmut Marko is dit echter gelukt', vervolgt de AlphaTauri-teambaas. Marko stond in continu contact met de Oostenrijkse ministers om ze te overtuigen dat een F1-race in juli mogelijk was.

Oostenrijkse Grands Prix zonder publiek

Er zal aan het begin van het jaar zonder publiek geracet worden. Dat gaan ze op het circuit voelen, denkt Tost: 'Natuurlijk wordt de sfeer vreemd, het is zonde dat er geen toeschouwers mogen komen. Maar dit is een belangrijke eerste stap om de Formule 1 zo snel mogelijk weer op de rails te krijgen.'

'De standaarden die geïntroduceerd zijn, zijn zeer rigoureus. We hebben deze standaarden echter in Faenza en Bicester (waar de AlphaTauri-bolides geproduceerd en ontwikkeld worden, red.) al ingevoerd. Zo konden de nodige werknemers vanaf 1 juni weer aan de slag om ons klaar te stomen voor het seizoen', merkt Tost verheugd op. Vanuit een bedrijfskundig oogpunt is de eerste stap naar 'normaal' van cruciaal belang. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws