Schumacher kritisch naar Williams: 'Frank kon dit niet, Claire ook niet' Formule 1

Schumacher kritisch naar Williams: 'Frank kon dit niet, Claire ook niet'

Door Christian Moerman 02 juni 2020 | 16:41


Ralf Schumacher denkt dat het heel lang geleden al misging bij Williams. Volgens de voormalig Formule 1-coureur heerst er binnen het team een conservatief model waar ze vanaf moeten zien te komen.

Claire Williams, de huidige teambaas van Williams, wil het team zo leiden als haar vader (Frank Williams, red.) dat deed. Maar die aanpak is verouderd: 'Frank kon het team in deze moderne tijd niet vooruit helpen, Claire kan dit ook niet.'

'Een managementstijl kan een wereld van verschil maken. Naar mijn mening heeft Williams de boot lang geleden al gemist', geeft het broertje van Michael Schumacher aan in gesprek met Sky Sports Germany.

Vernieuwing in de Formule 1 doet Williams de das om

Schumacher, die in 2007 zijn helm aan de wilgen hing, heeft gezien dat het er in de sport heel anders aan toe gaat tegenwoordig: 'Ik heb het met mijn eigen ogen gezien. Tijden veranderen, mensen veranderen. Management van bovenaf en met veel druk, daar was het systeem van Frank op gebaseerd.'

'Nu heb je heel veel, recent afgestudeerde werknemers die niet hun hele leven doorbrengen in de sport. Daar kan je niet op dezelfde manier mee omgaan', concludeert hij. De zesvoudig Grand Prix-winnaar pleit dus voor een cultuurverandering bij het team uit Grove. (Foto: Williams F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws