Horner over samenwerken met Newey: 'Het is bijna alsof je naar de dokter gaat' Formule 1

Horner over samenwerken met Newey: 'Het is bijna alsof je naar de dokter gaat'

Door Christian Moerman 03 juni 2020 | 08:00


Christian Horner is dieper ingegaan op hoe topontwerper Adrian Newey te werk gaat. Vermaakt vertelt hij over hoe het is om in gesprek te gaan met de Britse Red Bull Racing-werknemer. Hij kijkt in zijn werkwijze vooral naar wat de coureurs vinden.

Omdat Newey de bolides van binnen en van buiten kent, is hij continu op zoek naar wat er precies schort aan het materiaal. Op chirurgische wijze gaat hij dan ook na wat er mis is, merkt de Red Bull-teambaas lachend op via F1 Unscripted: 'Het is bijna alsof je naar de dokter gaat. Hij vraag je: wat zijn de symptomen?'

'Hij wil dat uit de coureur krijgen. Hij vraagt de coureurs eigenlijk altijd maar een bepaalde soort vragen: wat heb jij nodig om sneller te gaan gedurende een ronde? Zit het probleem bij het aansnijden van de bocht, bij het uitkomen? Wat gaat er mis?', vervolgt Horner.

Newey focust op de coureurs

De Formule 1 wordt zo langzamerhand geregeerd door data. Hoe meer de teams aflezen, hoe duidelijker het beeld dat ze hebben van de auto, de coureur en het circuit. Toch hanteert Newey een relatief traditionele aanpak: 'We hebben 150 sensoren op de auto zitten, Adrian blijft zich echter altijd focussen op wat de coureurs hem vragen.'

'Dat blijft fascinerend. De data vertelt je wat er gebeurt, maar niet waarom', besluit Horner. Om achter de 'waarom' te komen houdt Newey dus nauw contact met Max Verstappen en Alexander Albon. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images) 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws