König: 'Je moet een paar keer slikken zodat de sport het overleeft' Formule 1

König: 'Je moet een paar keer slikken zodat de sport het overleeft'

Door Joshua Jacobs 02 juni 2020 | 19:05


De F1-expert en gespreksleider Florian König van RTL Duitsland kan niet wachten om weer aan het werk te gaan. Hij ziet dat het hoognodig is, omdat niet alleen de teams maar ook hij stil staat.

'Op dit moment is mijn werk bijna tot nul teruggebracht. Virtuele Grand Prix' zenden we nog steeds uit en ik heb een podcast waarin ik spreek met atleten. Andere zaken kunnen nu niet. Maar ik wil helemaal niet zeuren, andere partijen zijn veel harder getroffen.'

De Duitser denkt dat de zender het goed aanpakt. 'We verzorgen dagelijks een serie waarin we terugkijken op onvergetelijke F1-momenten. Deze crisis pakken wij denk ik heel goed aan. De onderlinge solidariteit is hoog', geeft hij aan tegenover Auto Motor und Sport.

Paar keer slikken kan, als de sport het overleeft

Nu kunnen persvertegenwoordigers niet de paddock op. Jammer maar begrijpelijk vindt König. 'Je moet een paar keer slikken nu in de F1 zodat de sport op de been kan komen. Als we nu zo even flink inspannen en daarmee het voortbestaan van de sport verzekeren, dan kan dat voor een bepaalde periode.'

De erg vol geplande kalender biedt meer mogelijkheden dan gevaren, een risico op burnout zit er niet snel in. 'Ik wil mijn werklast niet vergelijken met monteurs. Zoals ik ze ken, zitten ze met grote zorgen thuis en kunnen ze niet wachten om weer naar races te gaan. We moeten ons niet al te veel zorgen maken over dat ze gaan staken.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws