Horner: 'Laat het geen WK accountancy worden' Formule 1

Horner: 'Laat het geen WK accountancy worden'

Door Joshua Jacobs 02 juni 2020 | 20:03


Hoewel Red Bull-teambaas Christian Horner positief is over het budgetplafond van 145 miljoen dollar, moet men nog wel om tafel om een aantal scherpe randjes weg te schuren. 'Op sommige punten was het een pijnlijk proces, maar de F1 wordt er over het algemeen sterker van.'

Het is zaak voor de teams om nog wel wat details af te ronden, laat Horner weten. Het is belangrijk voor hem dat niemand ruimte heeft om om de beperkingen heen te werken.

Men moet de teams streng in de gaten houden

'Met name de drie grote teams hebben veel toegegeven, en we hebben het proces gesteund.' Hij vindt dat men pragmatisch naar de sport heeft gekeken, al moet men wel de boel streng in de gaten houden via de boekhoudafdelingen.

Dat wordt een uitdaging omdat zeker de grootste teams op verschillende manieren hun bedrijf voeren. Ferrari valt onder het FIAT-concern, Red Bull staat op zichzelf en Mercedes is sterk verbonden met Daimler.

Men zou zeker vooruitgang hebben geboekt als het gaat om de regelingen met klantenteams voor bijvoorbeeld de levering van motoren, maar andere factoren zoals wisselkoersen zouden roet in het eten kunnen gooien, geeft de teambaas aan tegen Motorsport.com.

'Details gaan zeker tot problemen leiden'

Dit soort onvoorspelbare zaken vallen duidelijk onder de details, maar er is wel winst of verlies mee te behalen. Horner zegt: 'Het is een ingewikkelde reglementenlijst, ongetwijfeld staan er dingen in de eerste versie waar men nog opheldering over moet krijgen.'

Problemen komen sowieso, aldus Horner. Hij stelt zijn vertrouwen in de FIA. 'Die problemen komen we helaas bijna niet onder uit. Ik hoop dat het geen accountancy-kampioenschap wordt, maar dat het op de baan beslist wordt.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws