Carey brandt idee omgekeerde grid af: 'Zijn niet op zoek naar trucjes' Formule 1

Carey brandt idee omgekeerde grid af: 'Zijn niet op zoek naar trucjes'

Door Christian Moerman 03 juni 2020 | 09:07


Chase Carey heeft aangegeven dat het plan van de omgekeerde grid van tafel is. Volgens de CEO van Liberty Media is de sport niet op zoek naar dergelijke oplossingen. Dat betekent echter niet dat de organisatie stilzit, volgens Carey is de sport nog steeds op zoek naar vernieuwing.

'We hebben veel overlegd in de afgelopen jaren over manieren waarop deze sport verbeterd kan worden. Tegelijkertijd willen we respecteren wat al die jaren deze sport geweldig gemaakt heeft en fans een mooiere ervaring bieden', aldus de Amerikaan via Formula 1.

Carey geeft aan dat niet alle Formule 1-teams een tweede race in Oostenrijk en Groot-Brittannië met een omgekeerde grid zien zitten: 'We hebben in de context van het coronavirus gepraat over de tweede races op één circuit. Momenteel lopen er ook gesprekken over een omgekeerde grid, daar zijn niet alle teams het mee eens.'

Liberty Media op zoek naar vernieuwing voor F1

Met name Mercedes bleek fel tegen het organiseren van een omgekeerde grid te zijn. Nu blijkt uit de woorden van Carey ook dat Liberty Media niet ondersteboven was van het plan: 'We veranderen momenteel bijna op continue basis de aanpak binnen de sport, de Formule 1 is echter niet op zoek naar trucjes.'

'Het unieke karakter van dit seizoen staat toe dat we wat kunnen experimenteren en dingen kunnen uitproberen die we doorgaans niet zouden kunnen doen. Hier blijft het niet bij, we zoeken altijd naar oplossingen om de sport te verbeteren', concludeert hij. Ook door de Liberty Media-topman wordt een streep door races met een omgekeerde grid gezet. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws