Carey: 'Als een coureur ziek wordt er gebruik gemaakt van reservecoureurs' Formule 1

Carey: 'Als een coureur ziek wordt er gebruik gemaakt van reservecoureurs'

Door Christian Moerman 03 juni 2020 | 09:58


Liberty Media-CEO Chase Carey heeft aangegeven dat een coronavirus-besmetting in de paddock niet zal resulteren in een afgelasting van de race. Volgens de Amerikaan zou zelfs wanneer een coureur ziek wordt het Formule 1-evenement zoals gepland doorgaan.

'Een individu die het virus opgelopen heeft zal de hele race niet afgelasten. Wij moedigen teams aan om procedures vast te stellen waarin mensen die besmet zijn in quarantaine geplaatst kunnen worden en kunnen worden vervangen', zo citeert Sky Sports de Liberty Media-topman.

Carey wil met deze strenge maatregelen zorgen dat zodra het Formule 1-seizoen begint, het seizoen ook niet meer tot stilstand komt. Zo zou zelfs wanneer een coureur ziek wordt een doorgang van de Grand Prix niet ter sprake staan: 'Als een coureur ziek wordt dan kan er gebruik gemaakt worden van reservecoureurs.'

'Zelfs als er een team niet kan racen gaat de Grand Prix door', concludeert Carey resoluut. Om alle inkomsten uit televisierechten binnen te krijgen over 2020 moeten er minstens vijftien races georganiseerd worden. De eerste acht van deze vijftien liggen al vast en zullen in Europa verreden worden. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws