Marko waarschuwt voor McLaren: 'Daar kunnen mazen in de wet zitten' Formule 1

Marko waarschuwt voor McLaren: 'Daar kunnen mazen in de wet zitten'

Door Christian Moerman 03 juni 2020 | 11:40


Helmut Marko denkt dat McLaren in 2021 voordeel zou kunnen halen uit de motorwissel die gepland staat. Om deze motorwissel te realiseren mag McLaren onder toezicht van de FIA aanpassingen maken aan het chassis, terwijl de concurrenten dit niet mogen.

'McLaren's motorwissel van Renault naar Mercedes kan gaten in de reglementen uitbuiten. Ze kunnen aanpassingen maken waar andere teams dat niet kunnen. Hier kunnen mazen in de wet zitten', geeft Marko aan via Auto Motor und Sport

Momenteel wordt er door de renstal uit Woking met een Renault-motor gereden. Wanneer men overstapt naar de Mercedes-motor moeten er aanpassingen gemaakt worden aan het chassis, omdat de afmetingen van de motoren verschillen.

Op den duur zal McLaren hier voordeel uit kunnen halen, verwacht de Red Bull Racing-adviseur: 'McLaren zal ongetwijfeld dichterbij zitten. Ze hebben zichzelf op het gebied van werknemers en technologie uitstekend gepositioneerd. Vanaf volgend jaar zullen ze bovendien een competitieve motor hebben.'

'Het zal er uiteindelijk toe leiden dat ze dichterbij komen, maar dit gebeurt niet in één jaar.' Marko denkt dat de opkomst van McLaren in 2020 nog niet voelbaar is. In 2021 kunnen de Britten wel degelijk de vruchten plukken van de fortuinlijke motorwissel. 

Red Bull moet inkrimpen

Ook trekt McLaren aan het langste eind in de budgetplafondbesprekingen. Ondanks een recente ontslagronde bij de Britse autofabrikant weet Marko dat het team rond de maximaal haalbare hoeveelheid werknemers zit. En dat terwijl de topteams flink moeten bezuinigen om in 2021 aan de eisen van het budgetplafond te voldoen.

Marko licht de situatie toe voor AlphaTauri en Red Bull: 'AlphaTauri hoeft de hoeveelheid werknemers niet te verminderen. Natuurlijk moet Red Bull Racing wel inkrimpen.' De combinatie van krimpende concurrenten en een handige motorwissel zal McLaren in de toekomst ten goede komen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws