Kovalainen analyseert rijstijl Hamilton: 'Hij remt laat en draait de auto snel' Formule 1

Kovalainen analyseert rijstijl Hamilton: 'Hij remt laat en draait de auto snel'

Door Christian Moerman 03 juni 2020 | 14:48


Heikki Kovalainen heeft aangegeven welke tip hij Valtteri Bottas meegegeven heeft toen hij begon bij Mercedes. Bottas moet het jaarlijks opnemen tegen Lewis Hamilton. Kovalainen, die in 2008 een team deelde met de Brit, meent zich te herinneren waar de kracht van Hamilton zit.

'Ik heb Bottas maar na een paar Grands Prix gesproken. Toen hij zijn eerste jaar voor Mercedes reed in 2017 had hij het met name met de bandenslijtage wat moeilijker dan Lewis', geeft de Fin aan bij Beyond the Grid. 'Met name de achterbanden sleten snel, hij kon de zachtere banden dus niet zo lang in leven houden als Lewis kon.'

Kovalainen kaartte het probleem aan bij Bottas: 'Ik zei dat hij goed op moest letten: Hamilton remt goed en heeft een stijl die bij lage snelheden past. Daar zou ik eens naar kijken want dat is een van zijn sterkere punten.' Hoewel Bottas het volgens de Fin met hem eens was, hebben ze het er verder nooit meer over gehad.

De bijzondere rijstijl van Hamilton

Wat doet Hamilton dan precies om die banden zo lang mee te laten gaan? Kovalainen vergelijkt het met zijn eigen rijstijl: 'Ik neem bochten altijd 'lang'. Dat past bij mijn rijstijl. Volgens de ingenieurs bij McLaren hadden Fernando Alonso, Kimi Raikkonen en Mika Hakkinen een vergelijkbare techniek. Wij nemen allen veel snelheid mee de bocht in en rekken de bocht uit.'

'Lewis remt laat, snijdt de bocht aan, draait de auto snel en heeft daardoor een rechtere exit. Zo staat er minder druk op de banden. Ik kan mij herinneren dat ik op dat gebied altijd moeite had tegen Hamilton', concludeert hij. In 2008 werd hij zevende voor McLaren, Hamilton won dat jaar het kampioenschap met de Britse renstal. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws