Kravitz schaart zich achter Wolff: 'Dat zou inderdaad de titelstrijd beïnvloeden' Formule 1

Kravitz schaart zich achter Wolff: 'Dat zou inderdaad de titelstrijd beïnvloeden'

Door Christian Moerman 03 juni 2020 | 16:07


Ted Kravitz is het eens met Toto Wolff en Mercedes. Nadat Red Bull Racing-teambaas Christian Horner voorstelde om de tweede Grands Prix op eenzelfde circuit met de omgekeerde grid te beginnen, gaf de Mercedes-teambaas aan dit niet te zien zitten. Kravitz begrijpt wel waarom de Oostenrijker zo reageerde.

'Horner zei dat hij dit voorstelde en dat Mercedes en Wolff dit niet zagen zitten. Zij dachten dat het oneerlijk zou zijn en de uitkomst van het kampioenschap zou beïnvloeden', geeft de Britse Formule 1-kenner aan in de meest recente editie van The Notebook.

Hoe zou een dergelijk idee realiseerbaar zijn? Haal de puntentelling weg, suggereert Kravitz: 'Ik denk dat het een mooie compromis zou zijn om dit te doen, maar de punten niet mee te tellen. We moeten het proberen, kijken of het wat is.'

'Mercedes kan kijken hoe ver ze komen'

'Als Lewis Hamilton en Valtteri Bottas het snelste zijn, dan kan Mercedes kijken hoe ver ze komen. Afhankelijk van naar welk circuit je gaat is het een idee om die punten dan niet mee te laten tellen. Ik denk namelijk inderdaad dat het de titelstrijd zal beïnvloeden', besluit hij. Wanneer er geen punten vergeven worden zou een race met een omgekeerde grid dus wél mogelijk zijn volgens Kravitz. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws