Räikkönen leest geen contracten: 'Het was in twee uur geregeld!' Formule 1

Räikkönen leest geen contracten: 'Het was in twee uur geregeld!'

Door Merijn Kramer 03 juni 2020 | 19:14


Inmiddels weten we dat Kimi Räikkönen geen man van standaarden is. Het tot stand komen van zijn terugkeer bij Alfa Romeo Sauber was dan ook uniek te noemen. In een interview met Motorsport.com geeft teambaas Beat Zehndner een inkijkje in hoe de transfer tot stand kwam. 

Zehndner geeft in het interview lang bezig te zijn geweest met de terugkeer van de Fin naar het team van Sauber. Al in 2017 gaf de Sauber-teambaas Räikkönen, in een vlucht met het privévliegtuig van de Fin, de mogelijkheid om een zitje bij Sauber te bemachtigen.

'Ik vertelde hem dat wanneer hij niet meer voor Ferrari zou willen rijden, of wanneer zij hem geen zitje meer gaven, dat ik het mogelijk voor hem zou maken om voor ons te komen rijden', vertelt Zehndner in het interview.

Na aankondiging van Leclerc direct contact

Nadat Räikkönen in 2018 vervolgens te horen kreeg dat hij zijn zitje voor het seizoen erna kwijt zou raken, heeft hij direct contact gezocht met Zehndner. Dat verliep volgens de Sauber teambaas razendsnel, met name doordat Räikkönen zijn contract nauwelijks doorlas. 

'Nadat duidelijk werd dat Charles Leclerc in 2019 voor Ferrari zou gaan rijden, hadden we direct contact met Kimi. Vervolgens hebben we in twee uur een contract opgesteld! Het leek eigenlijk meer op een mondeling akkoord, gezien Räikkönen zijn contract niet doorlas', sluit Zehndner af. (Alfa Romeo Racing)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws