'Geef hem een goede auto en hij wordt wereldkampioen, absoluut' Formule 1

'Geef hem een goede auto en hij wordt wereldkampioen, absoluut'

Door Christian Moerman 04 juni 2020 | 09:26


Beat Zehnder, teammanager bij Alfa Romeo Racing, denkt dat Charles Leclerc een exceptioneel talent is. Hij heeft samengewerkt met de Monegask en vergelijkt hem met twee grootheden in de sport.

'Ik heb nooit eerder een coureur als Charles gezien, en het was als een beloning voor al het werk en ede moeilijke tijden die we hadden om weer met zo'n jongen te werken', geeft Zehnder aan tegenover Motorsport.

Alfa Romeo (voorheen Sauber, red.) klom in 2019 uit een diep dal. De drie jaren daarvoor was de Zwitserse renstal twee maal hekkensluiter, in 2018 werden ze negende. 

Leclerc zoals Raikkonen en Schumacher

Met wie valt Leclerc te vergelijken? 'Ik heb altijd gezegd dat hij wat mij betreft qua snelheid is zoals Kimi Raikkonen, met de werkhouding van Michael Schumacher.' Talent voor racen en een enorme werkethiek typeren de 22-jarige Ferrari-rijder.

Volgens Zehnder heeft Leclerc alles in huis om het ver te schoppen in de sport. Een toekomst als titelwinnaar zit er dan ook zeker in volgens de Alfa Romeo-man: 'Geef hem een goede auto en hij wordt wereldkampioen, absoluut.' (Foto: Ferrari F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws