Mercedes kan kiezen uit reservecoureurs: 'Of wordt het toch Nyck de Vries?' Formule 1

Mercedes kan kiezen uit reservecoureurs: 'Of wordt het toch Nyck de Vries?'

Door Christian Moerman 04 juni 2020 | 11:36


De Formule 1-teams lopen in 2020 het risico om een coureur tijdelijk kwijt te raken. Wanneer een van de rijders het coronavirus oploopt moet er voor vervanging gezorgd worden. Hebben de topteams die vervanging klaarstaan?

Corriere dello Sport analyseert de situatie bij de drie grootste teams. Fulvio Solms, die voor de sportkrant schrijft, begint bij Mercedes: 'Toto Wolff heeft George Russell op de reservebank zitten, maar hij moet wel aan Williams 'vragen' of hij de jonge Brit mag lenen.'

'Ook Stoffel Vandoorne staat op de lijst. De Belg had weinig geluk in de Formule 1 en neemt nu deel aan de Formule E. Esteban Gutiérrez staat naast Vandoorne onder contract als reservecoureur bij Mercedes.' De Duitse renstal lijkt genoeg coureurs achter de hand te hebben voor wanneer het misgaat.

Maar er zou ook een tweede Nederlander kunnen debuteren wanneer een van de Mercedes-coureurs wegvalt: 'Of wordt het toch Nyck de Vries? De getalenteerde Nederlandse winnaar van de Formule 2 in 2019 is een van de weinige rijders in die klasse die het ver geschopt heeft met zijn talent, en niet met geld.'

Red Bull Racing kan Gasly oproepen

Vorig jaar heeft hij nog een half seizoen voor Red Bull Racing gereden, dit jaar kan het wederom raak zijn voor Pierre Gasly. Wanneer Max Verstappen of Alexander Albon verhinderd wordt is het de Fransman die als primaire kanshebber op een race in de RB16 de boeken in gaat.

Red Bull lijkt hiermee de grootste dreiging weg te nemen, maar het laat zusterteam AlphaTauri wel met een probleem achter: 'Voor AlphaTauri ziet het er niet rooskleurig uit. Als Red Bull Racing een beroep doet op Pierre Gasly komen ze een coureur tekort, alle jongelingen missen superlicentiepunten om op het hoogste niveau te mogen rijden.'

Ferrari valt terug op Alfa Romeo

Ferrari kent een uitgebreide juniorenacademie maar heeft aan reservecoureurs weinig opties. Antonio Giovinazzi, die momenteel uitkomt voor Alfa Romeo, kan een stoeltje opschuiven, mocht een van de coureurs ziek worden. Dat lijkt echter de enige optie voor de Italianen, voor Mick Schumacher komt het 2020-seizoen vermoedelijk te vroeg.

Bij Alfa Romeo zit het in de breedte wel goed: 'Ferrari kan een beroep doen op Giovinazzi, die op zijn plaats zijn stoeltje bij Alfa Romeo af zou staan aan een van de twee reservecoureurs, Marcus Ericsson of Robert Kubica.' In het ergste geval zou Schumacher nog een optie zijn, maar een debuut in 2020 lijkt lastig.

'Veel teams hebben reservecoureurs onder contract staan die niet genoeg superlicentiepunten hebben. De coureurs die deze wel hebben, missen vaak ervaring. Mick Schumacher, de zoon van Michael Schumacher, bijvoorbeeld, heeft de punten wel maar vrijwel geen kans om te debuteren in 2020', geeft het Italiaanse medium aan.

De onervaren zoon wordt héél voorzichtig in het wereldje geïntroduceerd, een mislukt eerste jaar zou een schril contrast opleveren met de carrièrestart van zijn vader: 'Hij heeft er pas één seizoen in de Formule 2 op zitten. De Schumacher-familie, evenals de renstal uit Maranello, ziet een misstap voor de Duitse coureur niet zitten.' (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws