Promotors GP Rusland: 'Wordt inderdaad gesproken over houden van twee races' Formule 1

Promotors GP Rusland: 'Wordt inderdaad gesproken over houden van twee races'

Door Christian Moerman 04 juni 2020 | 15:07


Recent werd duidelijk dat men in Rusland aan het overwegen om twee Grands Prix te verrijden. Autodrom Sochi zou dan twee keer het strijdtoneel worden voor de Formule 1. De promotor van de Russische Grand Prix bevestigt nu dat er gesproken wordt over het verrijden van twee Grands Prix.

'Wij overleggen momenteel met collega's van de Formule 1 over de opties met betrekking tot het houden van de Russische Grand Prix. Er wordt gesproken over het format van het weekend en de hoeveelheid races', geeft een woordvoerder van Rosgonki (de organisatie die de GP organiseert, red.) aan volgens Autosport.

De mogelijkheid is er in Rusland in ieder geval. Volgens de woordvoerder kan een dubbele race met gemak georganiseerd worden: 'Als het nodig is kunnen wij twee races organiseren. De infrastructuur in Sochi is uitstekend, dat waarderen onze partners (de Formule 1, red.) ook.'

Sochi Autodrom zou de perfecte locatie zijn om twee Grands Prix te verrijden. De hotels liggen op loopafstand van het circuit, waardoor het makkelijk is voor de sport om te voldoen aan de hygiënestandaarden. Daarnaast is het circuit relatief makkelijk op te starten en weer af te bouwen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws