Mercedes-coureurs gaan meters maken op Silverstone Formule 1

Mercedes-coureurs gaan meters maken op Silverstone

Door Christian Moerman 04 juni 2020 | 15:56


Enkele weken voor de eerste Grand Prix van 2020 heeft Mercedes besloten haar coureurs het circuit op te sturen. Na een lange periode van stilstand mogen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas meters maken op Circuit Silverstone.

Mercedes wil het duo op deze manier klaarstomen voor het 2020-seizoen. Dinsdag 9 juni gaat de Fin het Britse circuit op in een Mercedes uit 2018, woensdag is het de beurt aan de zesvoudig wereldkampioen.

'Het team gaat protocollen oefenen voorafgaand aan de terugkeer naar het racen in Oostenrijk', meldt The Race tussen aanhalingstekens. Mercedes weet het mooi te verpakken maar vermoedelijk sturen ze de coureurs de baan op om weer te wennen aan de G-krachten van een Formule 1-bolide.

'Mercedes kan bekend raken met veiligheidsprotocollen'

'De test op Silverstone staat toe dat het team bekend kan raken met de veiligheidsprotocollen die van toepassing zijn op het circuit. Zo minimaliseren ze het risico om het coronavirus te verspreiden', vervolgt het Britse medium. Naar berichtgeving is dit de enige testsessie die de Duitse renstal gepland heeft. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws