FIA introduceert extra technische regelementen voor motoren Formule 1

FIA introduceert extra technische regelementen voor motoren

Door Merijn Kramer 04 juni 2020 | 18:24


De FIA publiceerde vandaag een nieuw aantal technische richtlijnen over olieverbranding en de ERS-opslag tijdens de wedstrijd. Volgens The Race zijn de nieuwe richtlijnen een resultaat van het akkoord dat is gesloten naar aanleiding van het controversiële onderzoek naar de Ferrari-krachtbron uit 2019. In het akkoord heeft Ferrari afgesproken de FIA te assisteren bij het toezicht houden op de reglementen.

Een van de technische richtlijnen beperkt zich tot de verbranding van olie in de krachtbronnen van de teams, om zo de teams beter te kunnen controleren op illegale olieverbranding.  Met de andere sensor heeft de FIA de mogelijkheid om de opslag en de krachtdistributie van het ERS-systeem te meten.  

Ook Red Bull moet nieuwe sensoren plaatsen

De nieuwe sensoren worden vanaf het begin van het seizoen geplaatst op de auto's van Mercedes, Red Bull en Ferrari. Later, wanneer de sensoren beschikbaar zijn, zullen ook de andere teams deze op de auto's moeten plaatsen. 

De nieuwe technische richtlijnen zijn volgens de internationale motorsportfederatie daarnaast bedoeld om beter grip te krijgen op of de verschillende motoren legaal presteren.

'De FIA en Scuderia Ferrari zijn het eens geworden over een aantal technische reglementen om die ervoor moeten zorgen dat het makkelijker wordt om de motoren te monitoren, maar ook om de FIA verder te helpen in onderzoek naar biobrandstoffen', laten zij in een verklaring weten. (Bron: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws