Brawn: 'De noodzaak van unanimiteit in F1 is frustrerend' Formule 1

Brawn: 'De noodzaak van unanimiteit in F1 is frustrerend'

Door Merijn Kramer 04 juni 2020 | 18:51


Ross Brawn heeft zich tegenover Racer gefrustreerd uitgelaten over de unanimiteit die in de Formule 1 nodig is om veranderingen te maken op korte termijn. Op dit moment heeft ieder team een veto in handen als ze het niet eens zijn met  zulke aanpassingen. Daar wil Brawn van af, laat hij weten in een interview.

Zo heeft het team van Mercedes onlangs het voorstel om een reverse grid-kwalificatie af te werken geblokkeerd. Brawn is ervan overtuigd dat het gros van de teams zich benadeeld voelt over het veto dat Mercedes heeft geplaatst. 

'We bevinden ons nu in ongewone omstandigheden, omdat er misschien op twee of drie locaties meerdere races achter elkaar afgewikkeld gaan worden op hetzelfde circuit', vertelt Brawn in het interview.

Het idee van de reverse-grid kwalificatie zou moeten leiden tot andere situaties in een race. Nu Mercedes zijn veto heeft ingezet, zullen de krachtsverhoudingen van week tot week op circuits als Silverstone en de Red Bull Ring hetzelfde zijn. 

Red Bull was een voorstander van nieuwe regels

Opvallend is overigens dat Red Bull Racing een groot voorstander was van de veranderingen in het raceweekend. 'Het is frustrerend dat we niet op korte termijn veranderingen als deze kunnen maken. Opvallend vind ik wel dat Red Bull, een van de teams die het beste presteerde in Oostenrijk, wel bereid was om het risico te nemen', gaat Brawn verder.

'Daarom denk ik dat dit een van de aspecten is die moet veranderen in de toekomst. Unanieme beslissingen zijn in de Formule 1 altijd al moeilijk geweest. Daarnaast denk ik dat alle teams een stem moeten krijgen. Een meerderheid in stemming zou wat mij betreft moeten leiden tot verandering', sluit Brawn af. (Bron: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws