Wolff: 'Van Daimler-exit uit de F1 is absoluut geen sprake' Formule 1

Wolff: 'Van Daimler-exit uit de F1 is absoluut geen sprake'

Door Merijn Kramer 04 juni 2020 | 19:11


Toto Wolff laat in een verklaring aan Motorsport-Total.com weten dat moederbedrijf Daimler op dit moment geen enkele intentie heeft om het Formule-1 project van Mercedes stop te zetten. De verklaring komt na een week vol speculatie over een mogelijke aandelen-ruil tussen Aston Martin, Stroll en Daimler. 

Volgens Wolff heeft Daimler op dit moment juist genoeg redenen om te blijven. 'De marketingwaarde die Mercedes genereert door deel te nemen aan de Formule 1 is enorm. Het is een solide sport en we hebben ook de steun', vertelt hij. 

Wel heeft Wolff begrip voor de speculatie, gezien het coronavirus ook heftige gevolgen heeft voor de auto-industrie. Zo moest Renault onlangs al staatssteun vragen van de Franse regering om een faillissement te voorkomen.

'Elke autofabrikant komt in moeilijke en onzekere tijden terecht nu. Iedere dag open ik de krant en lees ik nieuws over Renault, Volkswagen, FIAT of Daimler. Vanuit dat perspectief snap ik dat er wordt getwijfeld over onze motorsportactiviteiten', sluit Wolff af. 

Ook moederbedrijf Daimler vind speculatie ongegrond

Daimler kwam voorafgaand aan de verklaring ook zelf met een verklaring, waarin zij verkondigden dat een eventuele verkoop of een terugtrekking ongegrond en onverantwoord is. Wolff met zijn verklaring dus ook de eerdere argumentatie van het moederbedrijf. (Bron: Mercedes AMG F1)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws