Ook Aston Martin in de penarie: 500 werknemers ontslagen Formule 1

Ook Aston Martin in de penarie: 500 werknemers ontslagen

Door Merijn Kramer 04 juni 2020 | 19:25


Nog steeds kampt Aston Martin met financiële problemen. De autobouwer had al moeite om het hoofd boven water te houden, de coronacrisis zorgt ook voor extra financiële druk. In een aankondiging laat het bedrijf weten 500 werknemers te moeten laten gaan, meldt motorsport.com.

Naast het vertrek van 500 werknemers, wil Aston Martin zichzelf redden met een flink bezuinigingspakket. Zo wil het bedrijf elf miljoen euro bezuinigen op investeringen in gebouwen en machines en willen zij de productiekosten met negen miljoen euro verlagen. 

Hoewel de financiële problemen van het bedrijf al aanwezig waren vóór de coronacrisis, helpt de huidige stilgevallen verkoop van straatauto's ook niet mee. De verkoop van auto's in het hogere segment wordt op dit moment namelijk het hardst geraakt. 

Aankondiging een week na aankondiging nieuwe CEO

De aankondiging van Aston Martin komt een week na de aankondiging van het aantrekken van een nieuwe CEO. Tobias Moers, voormalig baas van Mercedes-AMG, treed namelijk op 1 augustus aan. Daarnaast bevind het bedrijf zich in een transitieperiode, waarin de nieuwe grootaandeelhouder Lawrence Stroll het bedrijf wil laten samensmelten met het Formule 1-team van Racing Point. (Bron: Red Bull Content Pool)

 

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws