Mercedes-baas Kallenius: 'Formule 1-team moet echt CO2-neutraal worden' Formule 1

Mercedes-baas Kallenius: 'Formule 1-team moet echt CO2-neutraal worden'

Door Maurits Kappetijn 05 juni 2020 | 20:34


Mocht Mercedes ook het komende decennium in de Formule 1-blijven, moet dat gepaard gaan met een CO2-neutrale visie, vindt Daimler-CEO Ola Kallenius. De baas van het moederbedrijf van Mercedes hamert op duurzaamheid, maar ziet zeker een toekomst voor zijn merk in de sport.

De afgelopen maanden ontstond er flink wat geroezemoes over het Formule 1-project van Mercedes, sinds het aanstellen van Kallenius als nieuwe CEO van Daimler. Mogelijk zou hij niet veel in het motorsportproject zien en dus was het nog maar de vraag of men ook in het nieuwe Formule 1-tijdperk na 2021 actief wil blijven. 

Na uitspraken van Mercedes-teambaas Toto Wolff blijkt die twijfel echter weggenomen. Mercedes rijdt ook de komende jaren in de Formule 1 rijden, meent hij. Kallenius zelf spreekt in een Q&A zeer positief over het Formule 1-team. 'Formule 1 is fantastisch, het is wel mijn favoriete sport en ik ben er persoonlijk mee opgegroeid. De F1-wereld is groot, magisch en een goed uithangbord voor ons merk.'

Wel wil Kallenius naar een situatie waarin de Formule 1 en het team van Mercedes CO2-neutraal opereert. 'We moeten de techniek en passie meenemen naar een duurzamere visie. Ik zou graag willen dat we op den duur CO2-neutraal worden', aldus de CEO. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws