Hierom kan een race zonder publiek in België wél en in Nederland niet Formule 1

Hierom kan een race zonder publiek in België wél en in Nederland niet

Door Maurits Kappetijn 05 juni 2020 | 20:59


Ondanks dat Circuit Zandvoort dit jaar door de Formule 1 wordt overgeslagen, is er in België wel een race. Op 30 augustus vindt de Belgische Grand Prix zonder publiek plaats en commercieel directeur Stijn de Boever legt uit waarom dat kan.

In gesprek met BNR Radio laat De Boever weten dat het circuit van Spa-Francorchamps door haar aanwezigheid van de laatste jaren minder risico loopt. 'Zandvoort is nieuw en heeft enorm grote investeringen gedaan voor dit jaar. Wij zijn al vijftig jaar bezig dus bij ons is de investering heel wat lichter. Daarom snap ik dat Zandvoort niet stond te springen om een race zonder publiek. Het kon bijna niet anders voor hen. Het is echt spijtig, want dit jaar was het echt the place to be.'

Goede afspraken met overheden en organisaties maken race alsnog mogelijk

Officieel zijn er op 30 augustus in België nog geen evenementen toegestaan, maar toch heeft men voor elkaar weten te boksen dat de race kan doorgaan op de oorspronkelijke datum. Door strenge regels op en rond het circuit is er goedkeuring gegeven voor het besloten evenement.

'We hebben zo weinig mogelijk mensen gevalideerd. We hebben samen met de FIA, de Formule 1 en de nationale autoriteiten gekeken naar wat de minimale hoeveelheid mensen is die nodig is om een Formule 1-race te organiseren. We zijn op tweeduizend personen uitgekomen. En elk team is een familie die niet gemengd wordt met een andere familie. Er is dus sprake van een quarantaine op het circuit', aldus De Boever. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws