Wolff: 'Goed dat Lewis een ster is in door witte mannen gedomineerde sport' Formule 1

Wolff: 'Goed dat Lewis een ster is in door witte mannen gedomineerde sport'

Door Joris Verwijst 06 juni 2020 | 10:33


De dood van George Floyd heeft internationaal veel stof doen opwaaien en binnen de wereld der Formule 1 is dat niet anders. Onder meer Lewis Hamilton, zesvoudig wereldkampioen, liet meerdere malen van zich horen. Toto Wolff, teambaas van Mercedes, juicht dat toe. 

'Het is bekend dat Lewis minderheden steunt', aldus Wolff in een persbericht. 'Om eerlijk te zijn, heb ik veel van hem geleerd. (...) Ik heb er zelf nooit bij stilgestaan dat ik wit ben, terwijl Lewis vertelde dat hij zich er iedere dag bewust van is dat hij getint is. Het is hoe dan ook extreem lastig voor ons om ons voor te stellen hoe lastig het is om zwart te zijn. Daarom ben ik blij met zijn support en dat hij van zich laat horen. Hij is een ambassadeur van de sport en in mijn ogen is dat goed.'

Over maatregelen tegen racisme heeft Wolff wel een idee. 'Ik denk dat iedereen de kracht in zich heeft om een verschil te maken', vertelt hij. 'Soms hebben we events zoals in Amerika nodig om een massale stortvloed aan steun voor een minderheid te triggeren. Het is daarom ook goed dat Lewis een ster is in een sport die massaal gedomineerd wordt door witte mannen. Bij Mercedes kiezen we ons personeel op basis van kwaliteiten en niet op zaken als cultuur, geloof of huidskleur.' (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws