Binotto teleurgesteld: 'Hadden met de sprintraces een compromis gesloten' Formule 1

Binotto teleurgesteld: 'Hadden met de sprintraces een compromis gesloten'

Door Rick Pasker 06 juni 2020 | 20:09


Mattia Binotto beseft dat Ferrari waarschijnlijk meer zal moeten inleveren om zo de Formule 1 beter te maken. De topteams zullen vooral leiden onder nieuwe reglementen, maar de teambaas van Ferrari weet dat het met een achterliggende gedachte gedaan wordt: Voornamelijk om de fans tevreden stellen.

De Italiaan baalt dat niet altijd elk team meegaat in potentiële veranderingen voor de sport. 'Uiteindelijk zou dit seizoen het juiste seizoen zijn geweest om alternatieve oplossingen voor de toekomst te testen', stelt Binotto. 'Soms moeten we accepteren dat prestaties in gevaar komen om iets uit te testen. Als we daarmee een slag in de juiste richting kunnen slaan is dat alleen maar goed.'

'We hebben veel compromissen'

Binotto heeft niet het gevoel dat ze tegenstribbelen. 'We hebben veel compromissen gesloten, bijvoorbeeld door het bevriezen van ontwikkelingen en componenten. Dat terwijl we weten dat we op dit moment zeker niet de meest competitieve auto hebben', benadrukt de teambaas van de Italiaanse renstal tegenover RaceFans.net.

Eén van die compromissen zouden de sprintraces zijn geweest. 'De meeste teams, behalve één of twee, waren voor sprintraces. De F1 was voor, de FIA was voor. Ik vind het jammer dat we het dan niet invoeren, want ook dat is zeker een compromis. Het zou een verantwoorde keuze zijn', sluit Binotto af. (Foto: Ferrari F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws