Montoya bekritiseert Williams: 'Iemand zal daar wel z'n kind stallen' Formule 1

Montoya bekritiseert Williams: 'Iemand zal daar wel z'n kind stallen'

Door Joshua Jacobs 08 juni 2020 | 08:29


Oud-F1-coureur racer Juan Pablo Montoya heeft weinig lof over voor zijn voormalige werkgever Williams. De Colombiaan bekritiseert het team en haar beleid: paniekvoetbal bracht het team volgens hem aan het randje van de afgrond.

Montoya reed van 2001 tot en met 2004 voor de constructeur, maar na de terugtrekking van BMW begon het team uit de absolute top weg te vallen. 'Als je iemand met talent voor bepaalde dingen iets laat doen waar hij niet goed in is, dan helpt dat niet. Ik denk dat dat een van de grootste problemen was bij Williams, dat ze in paniek mensen gingen aannemen en niet hun kwaliteiten inzetten.'

De Colombiaan verwijst vooral naar de gefaalde samenwerking met Paddy Lowe: de ingenieur werkte bij het ultrasuccesvolle Mercedes tot 2017 maar verkocht zijn huid duur bij de overstap. Twee jaar later vertrok hij alweer. Montoya vindt dat Lowe vooral lekker ging in een ondersteunende rol, maar eenmaal aangenomen als leider domweg op de verkeerde plek zat, zegt hij tegenover Essentially Sports.

Gaat Williams dezelfde kant op als Tyrrell?

De toekomst is hij nog niet over uit, maar Montoya hoopt wel dat het team het redt en niet hetzelfde lot ondergaat als Tyrrell, de beroemde constructeur die zijn privéteam moest verkopen in 1998 na veel tegenvallende jaren.

'Ik hoop echt dat ze het overleven. Waarschijnlijk zal iemand wel geld tegen het team aan gooien en zet daar uiteindelijk zijn kind neer, zoals tegenwoordig vaker gebeurt', waarmee hij verwijst naar Nicholas Latifi die in Oostenrijk met hulp van zijn rijke vader zijn debuut maakt voor Williams.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws