Alesi: 'Ik denk dat het voordeel nog steeds bij Mercedes ligt' Formule 1

Alesi: 'Ik denk dat het voordeel nog steeds bij Mercedes ligt'

Door Christian Moerman 09 juni 2020 | 16:26


Jean Alesi denkt dat Mercedes ook in 2020 het voortouw zal nemen in de Formule 1, terwijl het vertrek van Sebastian Vettel bij Ferrari een lastig seizoen op gaat leveren. Ook kijkt hij vol trots naar de rol die Charles Leclerc gespeeld heeft in de lockdown-periode. 

'De teams hebben heel weinig kunnen ontwikkelen. Misschien dat we een paar kleine verandering gaan zien in de hiërarchie, maar ik denk dat het Mercedes-voordeel nog steeds aanwezig zal zijn', merkt Alesi op tegenover Autosprint.

Zal Ferrari de Duitse renstal kunnen volgen? Alesi twijfelt: 'We zullen zien of het te realiseren is voor Ferrari om haar coureurs in toom te houden. Ik zie de toekomst van de renstal in ieder geval rooskleurig in. Het zal een kwestie van doorontwikkelen zijn totdat Carlos Sainz arriveert.'

Leclerc steelt de show in lockdown

Leclerc wist menig Formule 1-fan te vermaken met zijn streams en acties in de virtuele races. Vestigt de Monegask de aandacht te veel op zichzelf? 'Welnee, ik denk dat hij gewoon plezier heeft. Hij laat gewoon zien dat hij ook nog jong is. Hij heeft de situatie op kunnen vrolijken in een sombere tijd, dat is bewonderenswaardig.'

'Ik waardeer dat meer dan degene waar je verder niets meer van hoort. Er zijn Formule 1-coureurs die niet vergeten welke rol ze spelen voor hun fans, voor de Formule 1-fans. Ik vind zo'n afwezige houding absurd', meldt de Fransman verontwaardigd.

Alesi denkt dat Formule 1-coureurs een voorbeeldrol aan moeten nemen, ook in de lastige perioden. 'De coureurs houden deze verplichtingen natuurlijk. Er moeten verwachtingen waargemaakt worden. Het draait uiteindelijk allemaal om die passie.' (Foto: Ferrari F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws