Masi heeft oren naar 'oval' van Bahrein: 'De regels houden het niet tegen' Formule 1

Masi heeft oren naar 'oval' van Bahrein: 'De regels houden het niet tegen'

Door Harry Verolme 15 juni 2020 | 18:40


Een Formule 1-race houden op een alternatieve layout van een circuit moet zeker kunnen. Zolang het betreffende parkoers aan de eisen van de FIA voldoet, is er geen probleem. Hierdoor kunnen er in feite twee races in Bahrein worden verreden, zonder dat hetzelfde circuit wordt gebruikt.

Dit vertelt F1-racedirecteur Michael Masi in een interview met Speedcafe. 'Als we kijken naar de regels, dan is er niets dat dit tegenhoudt. Het is daarom jammer dat de Red Bull Ring en Silverstone, waar twee keer gereden wordt, niet ook alternatieve configuraties hebben. Maar als er andere circuits zijn waar dat wel mogelijk is, waarom niet?' Masi heeft dan ook wel oren naar de 'oval' van Bahrein, die mogelijk op de 2020-kalender komt.

Maar de F1 moet zich niet blindstaren op dergelijke configuraties, vindt de opvolger van wijlen Charlie Whiting. 'Het voornaamste is dat we de integriteit van het kampioenschap bewaren. Daarnaast moeten we ervoor zorgen dat het een mooi spektakelstuk blijft voor de kijkers, ongeacht of dat nu op de televisie is of langs de baan', besluit Masi. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws