Steiner: 'In 2022 zitten we niet allemaal op hetzelfde niveau' Formule 1

Steiner: 'In 2022 zitten we niet allemaal op hetzelfde niveau'

Door Luuc ten Velde 16 juni 2020 | 15:46


Volgens Haas-teambaas Gunther Steiner kan de Formule 1 het recente initiatief om de kosten te drukken niet schrappen. 'Zodra de wereldeconomie weer aantrekt moet de F1 het ingestelde budgetlimiet blijven aanhouden', aldus Steiner.

Dit vertelt de Haas-topman in gesprek met Autosport. Het behoud van het budgetlimiet is volgens Steiner van essentieel belang. De 55-jarige Italiaan stelt dat de belanghebbenden van de F1 niet moeten vergeten welke impact de recente uitdagingen van het coronavirus met zich mee hebben gebracht.

Volgens Steiner moet de focus liggen op het nieuwe streven om een goede toekomst voor alle teams in de topsport veilig te stellen. 'We zijn samengekomen om een verlaagd budgetlimiet in te stellen', begint de Italiaan. 'Al snel besloten we dat de wagens ook na dit jaar en in 2022 steeds goedkoper moeten worden.'

Steiner stelt dat er lessen zijn gehaald uit dit besluit. De volgende stap is het onthouden van die lessen. Het mag niet zo zijn dat er bij economische groei gelijk sprake is van het schrappen van het budgetlimiet. Steiner: 'Ik zie dat niet gebeuren, maar ik houd dan ook in mijn achterhoofd dat we die keuze niet moeten maken. Dat is hoe we beter worden.'

Het 'New Deal-initiatief van de F1

Met het 'New Deal'-initiatief heeft de Formule 1 een aantal regels opgesteld met als doel om de kosten binnen de sport te verlagen. Tevens moeten de nieuwe regels ervoor zorgen dat de teams dichterbij elkaar komen te liggen. Wel stelt Steiner dat de drie beste teams nog steeds voordelen hebben, maar dat ze nu in ieder geval niet meer buiten bereik liggen.

'In 2022 kunnen we niet verwachten dat iedereen op hetzelfde niveau zit', stelt de Italiaan. In plaats daarvan denkt hij dat het nog een aantal jaren zal duren voordat iedereen gelijk is. Als reden stelt hij de voorzieningen van de top drie teams.

Uiteindelijk spelen vele onderdelen een rol bij de winst van een race volgens Steiner. Wie een snelle wagen bouwt en hier goed mee racet, zou moeten kunnen winnen. Het moet niet meer van geluk afhangen. Iedereen moet een realistische kans hebben om te winnen. (Foto: Haas F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws