Haas stelt updates uit vanwege onzekere kalender Formule 1

Haas stelt updates uit vanwege onzekere kalender

Door Merijn Kramer 18 juni 2020 | 18:34


Het team van Haas stelt mogelijke upgrades aan hun bolide uit. Hoewel de eerste acht rondes van het Formule 1-kampioenschap bekend zijn, durft teambaas Günther Steiner het nog niet aan om updates in te plannen. Er is namelijk nog veel onzekerheid over het verdere verloop van het seizoen.

Steiner laat aan Racer.com weten dat de nog ongewisse situatie rond de kalender ertoe leidt dat het werkbare budget ook nog niet zeker is. 'We plannen op dit moment geen updates omdat we op budgettair vlak niet weten hoe het seizoen eruit gaat zien. Ik kan niet geld gaan uitgeven als ik niet weet of ik het heb', vertelt de Haas-teambaas.

Zekerheid is nodig om in financieel opzicht meer duidelijkheid te krijgen. De coronacrisis zorgt ervoor dat veel races in vlug tempo op elkaar volgen. De FIA heeft dan ook besloten om op een aantal circuits maatregelen te nemen, zodat de bolides minder snel beschadigd raken. 

Steiner is voorzichtig

Voorzichtigheid is volgens Steiner de sleutel in het seizoen dat volgt. 'Totdat alles zeker is ben ik gewoon erg voorzichtig en wil ik er alleen voor zorgen dat we mee kunnen doen, dat we goed presteren, dat we op het circuit geen fouten maken en ons enkel en alleen daar op focussen', sluit Steiner af. (Bron: Haas F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws