'Op dit moment vindt Mercedes het prima dat Racing Point hun auto kopieert' Formule 1

'Op dit moment vindt Mercedes het prima dat Racing Point hun auto kopieert'

Door Joris Verwijst 20 juni 2020 | 09:55


Cyril Abiteboul weet het zeker: vanaf 2022 gaat het systeem van motorleveranciers en klantenteams veranderen. Dat heeft de teambaas van Renault gezegd in een interview met Motorsport.com. De nieuwe regelgeving zou in 2021 ingaan, maar vanwege het coronavirus is dat uitgesteld. 

Volgens Abiteboul zal het vanaf 2022 voor bijvoorbeeld Mercedes veel minder aantrekkelijk worden om 'klant' Racing Point te helpen. Dankzij het budgetplafon en de regelwijzigingen zal er volgens de Fransman een competitiever veld ontstaan. 'Het zou een bron van zorg zijn geweest als er geen of een te hoog budgetplafond zou zijn geweest en de huidige verhoudingen zouden blijven voortbestaan.'

'Maar we hebben nu een redelijk laag plafond en dat maakt het veld veel competitiever', vervolgt Abiteboul. 'Ik ben benieuwd wat er met die samenwerkingen gaat gebeuren. Op dit moment vindt Mercedes het prima dat Racing Point hun auto kopieert. Of het nu legaal is of niet, dat is niet het punt. Maar ze hebben er geen probleem mee om de auto van Racing Point competitief te maken. Ik ben benieuwd of dat in 2022 nog het geval is.' (Foto: Renault F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws