Red Bull Racing test 25 juni op Silverstone evolutie van de RB16 Formule 1

Red Bull Racing test 25 juni op Silverstone evolutie van de RB16

Door Christian Moerman 22 juni 2020 | 11:00


Ook Red Bull Racing gaat voorafgaand aan het Formule 1-seizoen haar coureurs het circuit op sturen. De Oostenrijkse renstal zal volgens de Italiaanse tak van Motorsport op 25 juni een 'filmdag' verrijden op Silverstone met een evolutie van de RB16.

Aanstaande donderdag (25 juli) staat er een test op de planning voor Red Bull. Tijdens de filmdag worden vermoedelijk beide coureurs naar buiten gestuurd in de gloednieuwe RB16. 'Het team zal minder dan twee weken voor de Grand Prix van Oostenrijk het circuit op gaan met technische updates die gepland staan voor de seizoensopener.'

'Red Bull heeft besloten om de terugkeer naar het circuit voor Alexander Albon en Max Verstappen te limiteren tot maximaal honderd kilometer', laat het medium weten. De reden dat er een grens zit aan de hoeveelheid meters die Albon en Verstappen mogen maken, is omdat er het een filmdag betreft.

Red Bull en Racing Point testen 2020-bolides

Gedurende zo'n filmdag mag er promotioneel materiaal worden geschoten door het team. Er mag tijdens zo'n evenement dus maximaal honderd kilometer afgelegd worden. Alleen Red Bull en Racing Point hebben voor de start van het nieuwe seizoen minuten gemaakt in de 2020-auto's. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws