'Organiseren van een race in Mugello kost Ferrari vijf miljoen euro' Formule 1

'Organiseren van een race in Mugello kost Ferrari vijf miljoen euro'

Door Christian Moerman 24 juni 2020 | 16:26


Ferrari ziet de kans op een race op hun testcircuit in Mugello met de dag groeien. Alleen het financiële plaatje zou een tweede Italiaanse Grand Prix nog in de weg kunnen staan. Ferrari moet namelijk uit eigen zak het organiseren van een race betalen.

'De pandemie heeft geleid tot de afgelasting van veel evenementen buiten Europa. Liberty Media moet daarvoor compenseren door meerdere races te houden in de landen waar dit wél kan', wordt gemeld via La Gazzetta dello Sport.

En dus zijn de Amerikaanse rechtenhouders in gesprek gegaan met de Italiaanse renstal: 'De onderhandelingen met Mugello zitten in de slotfase nadat besloten werd dat Imola geen geschikte kandidaat is voor het houden van een Formule 1-race.' Auto, Motor und Sport wist eerder vandaag al te melden dat de deal rond is.

'De buitengewone situatie doet zich nu voor dat Ferrari een race kan rijden op haar eigen circuit', vervolgt het Italiaanse medium. De 1000ste race van de renstal zou op eigen grond verreden worden. Ferrari heeft dus baat bij een Grand Prix in Mugello.

Kosten voor Ferrari

Er zit wel een staartje aan het verhaal. Wil Ferrari de race organiseren in Mugello, dan draaien ze zelf voor de kosten op. 'De uitgaven om een race te organiseren, zonder publiek, liggen op ongeveer vijf miljoen euro, welke Liberty Media met de inkomsten uit televisierechten zou compenseren.'

'In dit geval zou Liberty Media echter de handen van het financiële plaatje aftrekken, waardoor de kosten voor het organiseren bij Ferrari komen te liggen', besluit de sportkrant. Ferrari kan dus haar duizendste race in Mugello rijden voor een prijskaartje van vijf miljoen euro. (Foto: Ferrari F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws