Red Bull Racing test de RB16 op Circuit Silverstone Formule 1

Red Bull Racing test de RB16 op Circuit Silverstone

Door Christian Moerman 25 juni 2020 | 18:36


Red Bull Racing heeft de RB16 voorafgaand aan het aanstaande Formule 1-seizoen aan de tand gevoeld. Op het Circuit Silverstone hield de Oostenrijkse renstal namelijk een filmdag. Vanwege de afwezigheid van Max Verstappen was Alexander Albon de enige die achter het stuur van de Red Bull zat.

Hoewel de filmdag in theorie is bedoeld voor F1-teams om promotiemateriaal te maken, kunnen zij in de maximaal honderd kilometer die ze met de auto mogen rijden ook updates uitproberen. En met het vooruitzicht op de seizoensopener in Oostenrijk volgend weekend heeft Red Bull dit dan ook gedaan.

De RB16 was voorzien van allerlei nieuwigheden die de auto sneller en behendiger moeten maken dan deze eerder dit jaar was tijdens de wintertest in Barcelona. Rondetijden waren niet zozeer van belang, maar dankzij de bezigheden van Albon heeft Red Bull waardevolle informatie over de RB16 gekregen. De pitcrew kreeg ook wat extra oefeningen.

Max Verstappen afwezig op filmdag

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Verstappen ook aanwezig zou zijn op de filmdag om de geüpdatete RB16 uit te proberen, maar logistieke problemen gooiden uiteindelijk roet in het eten. De Nederlander kon door vereiste veertien-dagen-quarantaine in Groot-Brittannië niet tijdig het land inkomen.

Zodoende was het aan teamgenoot Albon om de taak op zich te nemen. De gedeeltelijk Thaise coureur, die geboren en woonachtig is in de omgeving van Londen, verblijft immers in het land.

Live F1 | Red Bull Racing test de RB16 op Ciruit Silverstone

Live

Laden ..
Klik hier om de laatste updates te ontvangen!

De testdag nadert zijn einde

De testdag nadert inmiddels zijn einde. Er wordt echter nog wel materiaal doorgespeeld vanuit Silverstone. Wij gaan er heel even tussenuit maar zullen u zo nog updaten met een verslag van de dag!

Albon reageert op testdag in Silverstone

Albon heeft laten weten wat hij van de testdag op Silverstone vond. Benieuwd? Je leest het op de site!

Geluid aan!

Zet je geluid maar aan, van de brullende Honda-motor op de achtergrond ga je vast en zeker opknappen!

De RB16!

De RB16 van verschillende hoeken! Laten we eerlijk zijn, ook in 2020 heeft Red Bull Racing een prachtige bolide op de baan weten te zetten.

Red Bull-pitstop

Ook de pitstops worden geoefend op Silverstone! Red Bull laat maar eens zien waarom ze op dat gebied als beste van de sport bekend staan.

Een berichtje van Albon

Albon laat ons vanaf Silverstone weten hoe het tot nu toe verlopen is!

De RB16 de pitstraat uit

Er zijn meer foto's vrijgegeven van Alexander Albon in de RB16.

De RB16 de pitstraat uit

Horner van de partij

Ook Horner is van de partij op Silverstone. Het inmiddels gebruikelijke mondkapje gaat ook op bij de Red Bull-teambaas.

Horner van de partij

Dat ziet er goed uit!

De eerste plaatjes van de RB16 op het Britse asfalt, dat ziet er heel goed uit!

Verstappen niet aanwezig in Silverstone!

Het is zojuist duidelijk geworden dat Verstappen niet aanwezig is op Silverstone.. Vanwege inreisreglementen moest de Nederlander in Monaco blijven en zal dus alleen Alexander Albon in actie komen vandaag.

Een artikel met details vind je op de site!

Albon denkt

Waar zouden de heren het over gehad hebben hier?

Albon denkt

Verstappen en Albon wiel-aan-wiel

De laatste keer dat Verstappen en Albon met elkaar het gevecht aangingen? Dat was gewoon in Australië, drie maanden geleden..

De mannen mogen weer aan het werk!

Het team van Max Verstappen draait weer op volle toeren! De mannen mogen inmiddels weer aan het werk en hebben de benodigde maatregelen getroffen. Het ziet er alleen niet echt naar uit dat ze anderhalve meter afstand houden..

Er stromen meer kiekjes binnen

Er stromen langzamerhand steeds meer kiekjes binnen van de testdag bij Red Bull. 

Er stromen meer kiekjes binnen

Albon in gesprek met het team

Albon is op locatie in gesprek met het team met een mondkapje op.

Albon in gesprek met het team

De RB16 het circuit op!

Red Bull stuurt de RB16 het circuit op

Red Bull heeft zojuist de RB16 voor het eerst het circuit opgestuurd sinds de wintertests in Barcelona. Vermoedelijk is het Albon die de bolide bestuurt in Groot-Brittannië.

Red Bull Racing met coronavirus-maatregelen

Red Bull Racing is druk in de weer, onder coronavirus-maatregelen. De filmdag is ook nuttig om te kijken hoe de ingenieurs kunnen werken onder de coronavirus restricties. Naast mondkapjes wordt ook gevraagd om voldoende afstand van elkaar te nemen in de pitstraat.

Albon is gearriveerd

Allereerst mochten we genieten van Alexander Albon die in een waanzinnige Aston Martin arriveerde op Circuit Silverstone.

Welkom bij deze liveblog!

Welkom bij deze liveblog! Vandaag zullen we deze liveblog gebruiken om continu updates te geven omtrent de filmdag van Red Bull Racing.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws