'Vettel en Alonso in race om Aston Martin-zitje, Stroll eruit' Formule 1

'Vettel en Alonso in race om Aston Martin-zitje, Stroll eruit'

Door Harry Verolme 26 juni 2020 | 19:04


Sebastian Vettel en Fernando Alonso zijn in een strijd verwikkeld om een stoeltje bij het Formule 1-team van Racing Point te veroveren. Volgens de Gazetta dello Sport hebben beide F1-kampioenen interesse om in 2021 voor de Britse renstal uit te komen.

De Italiaanse sportkrant schrijft dat zowel Vettel als Alonso in gesprek zijn met Lawrence Stroll, eigenaar van het team, om na afloop van 2020 in te stappen bij Racing Point. Het F1-team, dat vanaf volgend jaar zal veranderen in het fabrieksteam van Aston Martin, zal in dat geval afscheid moeten nemen van een van zijn huidige coureurs.

Hoewel de pas eenentwintigjarige Lance Stroll de zoon is van de eigenaar, meldt de krant dat juist de jonge Canadees waarschijnlijk het team zal verlaten als er een deal gemaakt kan worden met Vettel dan wel Alonso. Sergio Perez brengt namelijk een belangrijke financiële bijdrage met zich mee van om en nabij de 15 miljoen dollar.

Renault-optie laten Vettel en Alonso schieten

Vettel en Alonso zijn in het verleden ook al in verband gebracht met het F1-team van Renault, maar in die optie hebben de coureurs geen interesse meer. De beide heren, die gezamenlijk goed zijn voor zes wereldtitels, hebben een groter vertrouwen in het project van Stroll dan dat zij kansen zien bij de Franse autofabrikant.

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

johnnybgood
26 Jun 2020 om 22:36

aston martin heeft geen vinger in de pap by racing point,maar stroll wel behoorlijk wat te vertellen by aston martin met zijn aandelen......bejaarden?? vettel is jonger dan hamilton,,en rookies ????noem ff wat kansryk talent op dan,,,,alleen jongens met grote zakken met geld

Martijn van Tilburg
26 Jun 2020 om 19:19

Hahaha, dan heeft Aston Martin een aardige vinger in de pap als ze zoonlief stroll eruit kunnen bonjourén! Tevens ook onbegrijpelijk dat er een twijfel is tussen 2 (bijna) bejaarden oudgedienden? Waarom niet kiezen voor een jonge coureur/rookie?

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws