'Als ze dan coronavirus vinden, is een team meteen klaar' Formule 1

'Als ze dan coronavirus vinden, is een team meteen klaar'

Door Joshua Jacobs 29 juni 2020 | 09:57


Renault-teambaas Cyril Abiteboul is er niet gerust op hoe de races gaan verlopen, ondanks een berg maatregelen die de FIA heeft getroffen om het coronavirus buiten de paddockdeuren te houden. Hij vreest dat een team de kwalificatie of race kan missen als er een lid binnen zo'n team positief getest wordt op COVID-19.

'Er is een risico dat het hele team meteen klaar is als er één persoon het coronavirus blijkt te hebben. Dat geldt voor de tijd dat de rest van het personeel opnieuw getest moet worden. Als dat gebeurt op zaterdagochtend, kan je je niet kwalificeren en deelnemen aan de race', citeert Motorsport-Total de Fransman. Hiermee blijft voorzichtigheid dus het motto van de dag voor de teams.

Het is wel het doemscenario voor teams maar alsnog goed om rekening mee te houden. De teams zijn per definitie van elkaar gescheiden en mogen niet met elkaar in contact komen. Een aantal ploegen hebben zelf hun medewerkers onderverdeeld in kleinere subteams. Deze vlieger gaat dus zeker nog op voor degenen die niet zo'n structuur hebben. Zo'n positieve test betekent namelijk dat de rest van de andere medewerkers opnieuw een test zal moeten ondergaan, dat is een verplichting. 

'Balans vinden tussen haalbaarheid en risico op corona'

'Ik besef me dat je de risico's moet afwegen tegen de haalbaarheid van al deze maatregelen. Het gaat er dan om dat je een balans vindt.' Renault heeft navraag gedaan wat er dan gebeurt in zo'n geval als hierboven beschreven staat. 'Verdere gesprekken hierover waren zeker nodig.' Coureur Esteban Ocon staat hem hier in bij: 'We hebben zo lang gewacht om te beginnen, dat het zonde en gevaarlijk zou zijn voor iedereen om risico's te nemen. Helaas kan je dat niet tot nul terugbrengen, wel verminderen.' (Foto: Renault F1 Sport)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws