'Aankondiging Mugello F1-race volgt later deze week' Formule 1

'Aankondiging Mugello F1-race volgt later deze week'

Door Joshua Jacobs 29 juni 2020 | 18:15


Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gaat Liberty Media deze week de circuits van Mugello en Algarve officieel een plaats geven op de kalender dit jaar. De twee wedstrijden in Italië en Portugal zouden meer triple headers (drie aaneengesloten weken van racen) mogelijk maken, na Monza en het Russische Sochi.

Het is nog flink puzzelen voor de FIA om alle races op een rijtje te krijgen in verband met het coronavirus. RaceFans weet echter praktisch zeker dat de race in Mugello plaats gaat vinden na Monza. Daarmee biedt Italië dit jaar weer eens onderdak aan twee races in plaats van één.

Op het circuit van Mugello zou de duizendste wedstrijd voor de Scuderia Ferrari plaatsvinden, waar de SF1000 naar vernoemd is. Afgelopen week testte het team er. Waar rook is, is vuur: het is een flinke marketingmogelijkheid voor de Italianen en maakt het aanstaande nieuws nog net iets waarschijnlijker.

De race op het Portugese Algarve International Circuit in Portimao zou plaats gaan vinden na Sochi, wat voorlopig op de kalender staat op 27 september. Voor Algarve zou het een unicum zijn: het heeft nog nooit eerder op de kalender gestaan. Hoewel er wel is getest in 2008, 2009 en 2012 door verschillende teams. Het zou vallen na Sochi maar vóór de race in Canada die nu gepland is voor 11 oktober, aldus RaceFans.

Update 18:15u (29/06) | 'Aankondiging Mugello F1-race volgt later deze week'

Dat het Formule 1-seizoen van 2020 deze week verder uitgebreid zal worden, blijkt eens te meer uit een reactie van Italiaanse schrijver Gianluca d'Alessandro aan F1Maximaal. De journalist weet te melden dat de race op het circuit van Mugello deze week bekend gemaakt zal worden.

Ferrari heeft de laatste weken dermate hard gepleit om het Italiaanse circuit, dat in handen is van de sportwagenfabrikant, op de kalender te krijgen. De tweede Italiaanse Grand Prix van 2020 staat naar verluidt op de planning na het raceweekend op Monza. Belangrijk voor Ferrari is dat het daarmee zijn duizendste F1-race op eigen bodem kan rijden. (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws