Renault boekt grootste vooruitgang van alle teams Formule 1

Renault boekt grootste vooruitgang van alle teams

Door Joshua Jacobs 29 juni 2020 | 12:52


Hoewel de presentatie zonder gehele auto te wensen overliet, heeft Renault een solide kandidaat in handen met haar RS20 om het middenveld te ontstijgen. Dat blijkt uit een analyse, waarbij het team de meeste progressie heeft geboekt uit het middenveld. 

Uit de data van de langeafstand-runs blijkt dat het team van Renault maar liefst 2,91 procent vooruitgang heeft geboekt ten opzichte van Abu Dhabi 2019, vergeleken met het team van Mercedes. Dat is de conclusie van een analyse door de officiële Formule 1-website die probeert te achterhalen wie de topteams zou kunnen aanvallen.

Hoewel in de race de beide Franse bolides met Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg net buiten de top tien finishten, is een dergelijke verbetering genoeg om die top tien soepeltjes binnen te vallen. Daarnaast heeft Renault zich voor de komende tijd verbonden met Formule 1. Een andere reden voor vooruitgang is dat andere teams minder grote stappen hebben gezet.

Haas gaat vooruit maar lag ver achter

Haas boekte wel 2,63 procent progressie maar lag al erg ver achter met een auto die bijzonder inconsistent te noemen was. Daarmee hoopt het team weer stappen richting het middenveld te zetten maar de Amerikanen hebben nog genoeg werk te doen.

Racing Point verliest juist tijd

Het team van Racing Point wordt vaak genoemd door analisten als kanshebber op succes, aangezien het veel overeenkomsten heeft met de Mercedes-bolide uit 2019. Uit deze analyse blijkt echter dat het team juist 0,53 procent tijd is verloren sinds Abu Dhabi, wat het team zal doen terugvallen.

McLaren lijkt grootste uitdager van Renault

McLaren sloot het seizoen af als vierde in de constructeurs en wist op de lange afstanden 1,19 procent tijdwinst te vinden. Positief, al is het met de achteruitgang bij Red Bull en Ferrari nog maar de vraag of dat genoeg is om aan te sluiten. Ook moet de kwalificatiesnelheid nog iets omhoog. Het lijkt er op dat in Oostenrijk McLaren en Renault vlak bij elkaar in de buurt zitten. (Foto: Renault F1 Sport)

Nieuw: Volg F1Maximaal nu ook op Instagram!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws