McLaren stelt toekomst veilig met lening bij Nationale Bank van Bahrein Formule 1

McLaren stelt toekomst veilig met lening bij Nationale Bank van Bahrein

Door Christian Moerman 29 juni 2020 | 13:21


McLaren heeft een overeenkomst bereikt met de Nationale Bank van Bahrein (NBB). De Britse renstal zal 150 miljoen pond (~163 miljoen euro) lenen van de bank om de geldproblemen van het bedrijf op de korte termijn op te lossen.

De renstal uit Woking wilde haar historische autocollectie en de fabriek als onderpand gebruiken om een lening veilig te stellen. Toen naar buiten kwam dat dit het plan van de Britten was, stuitten ze op weerstand. Ze zouden deze eigendommen al eens eerder gebruikt hebben om een lening aan te vragen.

McLaren moest naar het hoger gerechtshof om rechtmatig vast te laten stellen dat de assets van de autofabrikant als valide ondergrond golden. Documenten van het gerechtshof suggereren volgens Autosport dat ze groen licht gekregen hebben: 'De voorgestelde transactie staat toe dat de groep verdere liquiditeit veilig kan stellen als concern in 2021.'

'Dit zal aanzienlijke voordelen bieden voor de crediteuren van de groep.' Uit de woorden blijkt dat het ook voor de huidige investeerders beter is om het voorval te laten gaan. Het risico van het dubbel verpanden van eigendommen weegt minder zwaar dan het risico van faillissement.

McLaren in gesprek met NBB

Terwijl McLaren bezig was om de zaak in het hoger gerechtshof aan te vechten, gingen ze ook in gesprek met de NBB. Een van de investeerders in McLaren, Mumtalakat Holding Company (ze bezitten 56 procent van de Britse renstal, red.) is voor 44 procent eigenaar van de Bahreinse bank.

Het verstrekken van een verdere lening betekent dus dat deze investeerdersgroep een grotere hoeveelheid invloed in het bedrijf heeft vergaard. Vanochtend kwam een bevestiging door: 'De documenten zijn getekend en alle nodige goedkeuring is verkregen om een lening van 150 miljoen pond te verstrekken.' (Foto: McLaren F1 Media)

Het laatste belangrijke F1-nieuws op je Instagram-tijdlijn? Volg F1Maximaal nu ook op Instagram!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws