Ferrari speelt op safe: 'We werken met twee anti-corona bubbels' Formule 1

Ferrari speelt op safe: 'We werken met twee anti-corona bubbels'

Door Joshua Jacobs 29 juni 2020 | 13:37


Ook het team van Ferrari is voorbereid op alles: de Scuderia heeft haar tachtig toegestane mensen opgesplitst in twee delen. De sportieve baas Laurent Mekies laat weten dat het team bij het minste geringste zal ingrijpen en ook de nodige reserveteamleden klaar heeft staan.

'We verdelen de twee delen van de garage in twee zones, twee anti-corona bubbels', verklaart Mekies aan Sky Italia. 'Als iemand een symptoom krijgt, dan krijgen ze meteen een test op het circuit. Dit doen we om het aantal mogelijke nieuwe besmettingen tot een minimum te beperken. Daarna beslissen we of we doorgaan of niet.'

Hij geeft aan dat het werken op een veilige manier de hoogste prioriteit heeft. Daarbij staat er eventueel zelfs vervangend personeel klaar in Maranello. Als dat niet lukt, dan zal het raceweekend voor Ferrari overgaan.

Reserverijder Giovinazzi heeft backup met Kubica

Mocht één van de huidige coureurs Sebastian Vettel of Charles Leclerc uitvallen, dan zijn er meerdere rijders beschikbaar om in te vallen. Antonio Giovinazzi rijdt voor Alfa Romeo maar zal dan richting de Scuderia gaan, waarbij Robert Kubica zijn taak zal overnemen in plaats van DTM-verplichtingen.

 

Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws