Overzicht tijden Grand Prix van Oostenrijk 2020 Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Oostenrijk 2020

Door Joshua Jacobs 03 juli 2020 | 17:38


Het Formule 1 seizoen gaat weer beginnen. Op zondag 5 juli staat de eerste race op de planning na een lange tijd wachten door het coronavirus. Het gaat om de Grand Prix van Oostenrijk, die wordt verreden op de Red Bull Ring

De jacht op het wereldkampioenschap coureurs en de constructeurstitel is weer geopend. Wereldkampioen Lewis Hamilton mag opnieuw zijn kroon gaan verdedigen in de zwarte Mercedes. Het is aan zijn teamgenoot Valtteri Bottas en de nieuwe generatie met Max Verstappen en Charles Leclerc om de Brit van zijn zevende wereldtitel af te houden.

Grand Prix van Oostenrijk 2019

Er lag zeker een mooi resultaat voor Verstappen in het verschiet naast Leclerc op pole positie, al leek die kans direct na de start helemaal van het menu verdwenen. De Limburger moest met lede ogen toe zien hoe zes auto's hem voorbij snelden vóór de eerste bocht. Daarbij viel hij ver terug naar de achtste plaats achter Leclerc, de Mercedessen van Hamilton en Bottas, Lando Norris, Kimi Raikkonen, Sebastian Vettel en Pierre Gasly in de andere Red Bull.

Hij begon aan een inhaalrace op de gele medium-band en kon al snel afrekenen met Gasly, Norris en Raikkonen. Erna kon hij de jacht openen op Vettel in de Ferrari en hem inhalen, wat hem vrij baan opleverde om te jagen op Valtteri Bottas. Het hielp de Red Bull Racing-rijder dat de Mercedes-bolides hopeloos kampten met oververhitting waardoor zij topsnelheid te kort kwamen.

Daarmee was het een kwestie van tijd voor hij de aanval bij de Fin durfde te wagen, om erna te proberen om Leclerc te achterhalen. Na een intens duel met de zeer snelle Ferrari zette Verstappen de Monegask brutaal opzij om een zwaar bevochten overwinning binnen te slepen, de eerste voor een wagen met Honda-kracht in dertien jaar tijd. 

Er is geen tijdverschil met Oostenrijk, waardoor de sessies op dezelfde momenten overdag wordt verreden als in Nederland. Om 14.10 uur Nederlandse tijd zullen de lampen uit gaan om het seizoen af te trappen.

Overzicht tijden GP Oostenrijk 2020

Vrijdag 3 juli

Eerste vrije training
11:00-12:30 uur Nederlandse tijd

Tweede vrije training
15:00-16:30 uur Nederlandse tijd

Zaterdag 4 juli 

Derde vrije training
12:00-13:00 uur Nederlandse tijd

Kwalificatie
15:00-16:00 uur Nederlandse tijd

Zondag 5 juli

Race
15:10 uur Nederlandse tijd

(Foto: Pedrik CC 2.0) 

Denk jij dat Max Verstappen de GP van Oostenrijk wint? Zet in en krijg 4,50 keer je inzet terug!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws