Herbert: 'Vettel kan terugslaan nu de druk van zijn schouders is' Formule 1

Herbert: 'Vettel kan terugslaan nu de druk van zijn schouders is'

Door Harry Verolme 29 juni 2020 | 20:33


Johnny Herbert vraagt zich af of Sebastian Vettel in 2020 kan laten zien of hij het heilige vuur nog in zich heeft. Nu de viervoudig heeft aangekondigd Ferrari na dit seizoen te zullen verlaten, is er een grote druk van zijn schouders. Kan Vettel die vrijheid in zijn voordeel gebruiken, of is het over en uit voor hem?

De Formule 1-racewinnaar speelt met het scenario in een voorbeschouwing van Sky Sports. 'Ik vraag me af of Vettel in zijn hoofd al met pensioen is. Zoals ik Sebastian ken, zal dat zeker niet het geval zijn. Wel is hij bevrijd, wat de vraag oproept of we de Vettel vanouds zullen zien. Hij is viervoudig kampioen met een reden, en het is ook niet gezegd dat Charles Leclerc de snelste Ferrari-coureur is.'

Herbert kan zich voorstellen dat Vettel simpelweg niet om kon gaan met de enorme druk die er bestaat wanneer je voor Scuderia Ferrari rijdt. 'Toen hij kopman was bij Ferrari, had moest hij de tifosi op zijn schouders dragen, maar ook heel Italië en de interne druk van het team. Dat hielp hem niet. Bij Mercedes hoeft Lewis (Hamilton, red.) daar niet mee om te gaan, dat is anders.' (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws