Steiner enthousiast over Verstappen-fans: 'Fantastisch om te zien' Formule 1

Steiner enthousiast over Verstappen-fans: 'Fantastisch om te zien'

Door Christian Moerman 30 juni 2020 | 08:19


Günther Steiner heeft vooruitgeblikt op de Grand Prix van Oostenrijk. De Haas-teambaas schat de kansen van Max Verstappen aardig in. Ook gaat hij dieper in op hoe het voelde om maanden langs het asfalt te staan vanwege het coronavirus.

De race op de Red Bull Ring vormt jaarlijks een enorm spektakel met een enorme hoeveelheid Verstappen-fans. Tegenover NOS geeft Steiner het volgende aan: 'Zij kleuren die plek oranje. Toen ik dat voor het eerste zag vond ik dat fantastisch om te zien.'

'Ik denk dat de kans dat Max twee keer wint groter is dan dat een Haas één keer een podium haalt', vervolgt de Italiaan. Twee overwinningen op rij voor de Red Bull Racing-coureur in Spielberg acht Steiner dus niet geheel onwaarschijnlijk.

Steiner heeft moeite met de winterstop

Sinds de testweken hebben de Formule 1-teams veelvuldig stilgelegen. Steiner heeft het hier zwaar mee: 'Het is moeilijk om te werken als je geen doel hebt. Hoe bereid je je voor op een seizoen waarvan je niet weet hoe het eruit ziet? Na maanden twijfelen wordt het saai.'

'Het voelt alsof we al jaren niet meer geracet hebben', meent hij. De toekomst van de sport heeft volgens hem dan ook lange tijd op het spel gestaan: 'De Formule 1 is niet absoluut noodzakelijk. Veel mensen waarderen wat wij doen. Om te leven is het echter niet nodig.' (Foto: Haas F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws