Versoepeling van miljardenlening F1: 'Helpt ons door zware periode' Formule 1

Versoepeling van miljardenlening F1: 'Helpt ons door zware periode'

Door Marnik Kok 30 juni 2020 | 08:35


Formule 1-CEO Chase Carey heeft volgens Motorsport flinke versoepelingen gekregen bij de geldschieters van de autosport. De investeerders die gezamenlijk bijna 3 miljard dollar hebben ingebracht bij Liberty Media, laten weten coulant om te gaan met de verwachte verliezen. 

Waar de Formule 1 normaal winstgevend genoeg is om haar geldschieters tevreden te houden, worden er door het coronavirus, niet geheel onverwachts, flinke verliezen verwacht. Investeerders hebben een maximum verschil ingesteld tussen de schulden en de winsten van de sport, maar laten deze regel voor 2020 schieten.

'Deze nieuwe flexibiliteit van onze investeerders, samen met een sterke liquiditeit, helpt ons door deze zware periode heen', meldt Carey, die nu voor geruime tijd financiële ademruimte heeft gekregen en zich kan focussen op het herstel van de autosport.

Ook in 2021 versoepelingen voor Liberty Media

De versoepelingen gelden niet alleen voor het 2020-seizoen, maar worden doorgetrokken tot 1 januari 2022. Verwacht wordt dat de Formule 1 minstens twee jaar nodig heeft om financieel te herstellen van coronavirus. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

 

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws