McLaren moet P4  kampioenschap verdedigen: 'Het is een ongekend scenario' Formule 1

McLaren moet P4 kampioenschap verdedigen: 'Het is een ongekend scenario'

Door Marnik Kok 30 juni 2020 | 09:56


McLaren wil dit jaar zijn titel als 'best of the rest' koste wat het kost verdedigen. Met nog veel onzekerheden over het 2020-seizoen moet het team van coureurs Lando Norris en Carlos Sainz scherp blijven. 'Elk punt is cruciaal', vertelt Sainz aan Formula 1.

'We weten nog niet eens hoeveel races we gaan doen, het is een ongekend scenario', verklaart de Spaanse coureur. Ondanks de onzekerheden is hij voorzichtig optimistisch over de performance van zijn 2020-bolide.

'De MCL35 voelde erg goed tijdens de wintertests, het was een positieve voortzetting van de wagen van vorig jaar, dus ik ben erg gemotiveerd om eindelijk weer te gaan racen', verklaart hij. 

McLaren doorgaans sterk op Red Bull Ring

De Britse renstal boekte eerder al goede resultaten in Oostenrijk. In 2019 eindigden beide coureurs in de punten, terwijl Sainz achteraan de grid startte. Het team kijkt dan ook hoopvol uit naar een dubbele race in Spielberg. 

'We deden het vorig jaar goed. Er zijn genoeg mogelijkheden om in te halen, maar het is voor nu nog lastig om onze performance te voorspellen, omdat we zo lang weg zijn geweest van het asfalt', moet Sainz toegeven. (Foto: McLaren F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws