Ocon: 'Weet dat Oostenrijk niet geschikt gebleken is voor ons team' Formule 1

Ocon: 'Weet dat Oostenrijk niet geschikt gebleken is voor ons team'

Door Christian Moerman 30 juni 2020 | 11:38


Esteban Ocon hoopt dat hij in Oostenrijk mee kan doen om punten. De Renault-coureur hoopt dat Renault de matige trend die ze kennen op de Red Bull Ring in 2020 achter zich kunnen laten.

Vorig jaar moest de Franse renstal genoegen nemen met een twaalfde en een dertiende plek. Het jaar daarvoor, in 2018, wist Carlos Sainz twaalfde te worden. Nico Hülkenberg reed de race niet uit. Ocon is op de hoogte van deze matige reeks: 'Ik weet dat Oostenrijk niet het meest geschikte circuit is voor ons team gebleken is.'

'Dit jaar willen we het omdraaien. De R.S. 20 deed het uitstekend in Barcelona en we hebben van die sessies veel opgestoken', geeft de Fransman aan tegenover de Franse tak van Motorsport. Hoewel Renault gedurende de wintertests problemen kende, hebben ze blijkbaar genoeg data weten te verzamelen.

Renault met updates op Red Bull Ring

Ocon merkt ook op dat Renault van plan is om met updates naar Oostenrijk te komen: 'Het ziet er veelbelovend uit. Ik kijk er naar uit en we mikken op een puntenfinish. In Spielberg heb ik een van mijn eerste podiumplaatsen in een éénzitter weten te behalen tijdens mijn periode in de Formula Renault in 2012.'

'Ik zal mij focussen op wat mij te wachten staat en hopen dat ik een plek in de top tien kan veroveren', besluit hij. Evenals de rest van de coureurs staat Ocon te popelen om weer achter het stuur te kruipen. (Foto: Renault Sport Media)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Martijn van Tilburg
30 Jun 2020 om 12:42

Er is niet één circuit geschikt voor die walgelijke Ocon! :-)

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws