Heidfeld over kampioenschap Verstappen: 'Dát is zijn troef' Formule 1

Heidfeld over kampioenschap Verstappen: 'Dát is zijn troef'

Door Marnik Kok 30 juni 2020 | 12:31


Volgens oud F1-coureur Nick Heidfeld bestaat er een grote kans dat er geschiedenis wordt geschreven in het 2020-seizoen. Heidfeld verklaart in zijn Sky Sports column dat Max Verstappen alles in huis heeft om de wereldtitel binnen te slepen.

De seizoensstart kan al een enorm voordeel zijn voor het kampioenschap van de Nederlander: 'Verstappen heeft de afgelopen twee jaar gewonnen in Spielberg en Boedapest is ontworpen voor de Bulls', verklaart Heidfeld. 

'Daarnaast is er bij Red Bull iemand die ik vertrouw: Max Verstappen. Hij heeft alles wat nodig is om kampioen te worden. Hij blijft verbeteren. Zijn standvastige, door God gegeven vertrouwen, dát is zijn troef.'

Mercedes alsnog favoriet, Ferrari loopt achter

Toch vindt de oud F1-coureur het team van Lewis Hamilton nog steeds dominant. Heidfeld verwacht echter wel dat het momentum zomaar kan verplaatsen door het voordeel van Red Bull bij de eerste paar races.

Over Ferrari is Heidfeld minder positief: 'Vettel is nog steeds een sterke coureur, maar ik ben bang dat Ferrari in 2020 niet de winnende auto heeft. Ik laat me echter graag verrassen, we zien zondag het echte potentieel.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws