Leclerc vreest: 'SF1000 zal vergelijkbaar zijn met die van Australië' Formule 1

Leclerc vreest: 'SF1000 zal vergelijkbaar zijn met die van Australië'

Door Christian Moerman 30 juni 2020 | 12:21


Charles Leclerc heeft aangegeven dat hij geen enorme progressie verwacht van Ferrari sinds de wintertests. Volgens de Ferrari-coureur heeft de ontwikkeling van de SF1000 voornamelijk stilgelegen vanwege het coronavirus. Ook blikt hij terug op zijn vorige race in Oostenrijk.

'Ik denk niet dat de auto aanzienlijk zal verschillen. Tijdens de lockdown kon er namelijk niet gewerkt worden aan het huidige model. De auto zal vergelijkbaar zijn met die in Australië op het asfalt gezet is, als hij niet volledig hetzelfde is', merkt Leclerc op via Autosprint.

Leclerc houdt vol dat Ferrari aan het seizoen begint zoals ze dat in Australië wilde doen. Dit houdt in dat ze er het beste van willen maken maar bescheiden blijven: 'We moeten alle mogelijkheden optimaal zien uit te buiten en de best mogelijke resultaten zien te behalen.'

'De afgelopen tijd hebben we benadrukt dat we aan de seizoensstart zouden zien waar we staan, die seizoensstart is nog niet geweest. We zien het in Oostenrijk wel', vervolgt de Monegask.

Leclerc tegen Verstappen in Oostenrijk

Leclerc wist vorig jaar in Oostenrijk indruk te maken maar moest zijn meerdere erkennen in Max Verstappen. 'Ik heb geen geweldige herinneringen aan Oostenrijk overgehouden. Ik heb daar vorig jaar in de laatste ronden de overwinning uit handen gegeven en naar aanleiding daar van mijn rijstijl wat aangepast.'

'Nu rijd ik wat agressiever. Toentertijd had het geen verschil gemaakt, we waren gewoon niet snel genoeg. Dit jaar hopen we dat beter te doen. Het gaat niet makkelijk worden en we moeten met beide benen op de grond blijven staan', meldt hij tegenover het Italiaanse medium.

Ferrari kent een pittige seizoensstart met de nodige technische malheur op Circuit de Barcelona-Catalunya: 'De start van het seizoen was niet makkelijk. Ook de testdagen verliepen niet vlekkeloos. We gaan aan de slag en we zien spoedig waar we staan.' (Foto: Ferrari F1 Team)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Martijn van Tilburg
30 Jun 2020 om 12:37

Waarom zou Leclerc zo'n bericht de wereld in sturen? Als het überhaupt op waarheid berust?
Als het al richting de media gestuurd wordt, gebeurd dat normaal gesproken door Binotto (en niet door een van de coureurs)
Maar volgens mij is het gewoon een beetje de underdog uithangen....
We zullen het binnen een paar dagen weten!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws