Marko over gebroken vertrouwen van Vettel: 'Werd op politiek niveau veel gedaan' Formule 1

Marko over gebroken vertrouwen van Vettel: 'Werd op politiek niveau veel gedaan'

Door Marnik Kok 30 juni 2020 | 12:52


Helmut Marko denkt dat Ferrari-coureur Sebastian Vettel het vertrouwen in de Italiaanse renstal is verloren, en daardoor ook weg is gegaan bij het team. Ferrari zou ook te veel bezig zijn met politieke spelletjes. Marko zegt tegen Sport1 niet verrast te zijn.

'Het is de afgelopen maanden al naar voren gekomen. Ik denk dat hij het vertrouwen in Ferrari verloor', licht Marko toe. De adviseur van Red Bull Racing denkt dat er ook politieke spelletjes hebben meegespeeld bij het vertrek van Vettel.

'Rond Charles Leclerc werd op politiek niveau veel gedaan, daar houdt Vettel niet van. Hij wil gas geven, winnen en geen energie verspillen met onnodige teampolitiek. Ik hoop dat Ferrari hem de kans geeft om zijn vaardigheden in het laatste seizoen nog te bewijzen.'

Mediaspektakel door vertrek Vettel naar Mercedes

Op de vraag of de Formule 1 het wel kan veroorloven om Vettel te verliezen, terwijl hij nog steeds de jongste wereldkampioen ooit is, moet Marko lachen: 'Dat is precies wat we met Max willen bereiken. Maar serieus, natuurlijk zou het een enorm verlies zijn.'

'De geruchten dat hij in 2021 naast Hamilton bij Mercedes kon rijden hebben een aardbeving in de media veroorzaakt. Dat zegt al genoeg. Ik ben alleen bang dat Toto Wolff dit niet zal doen, dan moet Sebastian een jaar vrij nemen en zijn kansen voor 2022 afwegen. Daar is hij nog jong genoeg voor.' (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws