Seidl: 'Was nooit een gevaar dat McLaren zou stoppen met racen' Formule 1

Seidl: 'Was nooit een gevaar dat McLaren zou stoppen met racen'

Door Marnik Kok 30 juni 2020 | 15:17


McLaren-teammanager Andreas Seidl laat weten dat er 'nooit een gevaar is geweest dat de Britse renstal in 2021 niet meer op de grid zou staan'. Het team kampte met een grote financiële klap tijdens de coronacrisis, maar werd gesteund met een lening van maar liefst 150 miljoen pond, verkregen door de nationale bank van Bahrein.

Ondanks de lening die nodig was om de focus weer te leggen op doorontwikkeling, laat Seidl weten dat er nooit een impact is geweest op de projecten van korte termijn, zoals de bolide van het 2020-seizoen. Wel noemt hij de lening een 'extra motivatie en boost voor het team.'

'We kunnen ons nu weer volledig focussen op wat we het liefste willen doen: het ontwikkelen van een goede wagen, het produceren van een goede wagen en het racen met een goede wagen', verklaart de teammanager.

McLaren focust op integratie Mercedes-krachtbron

De Britse renstal is van plan regelmatige updates in te voeren vanaf de seizoensstart in Oostenrijk, maar focust zich ook op één van de grootste veranderingen voor 2021: de switch naar een partnerschap met Mercedes, die vanaf dan de krachtbron gaat leveren. 

Ondanks de coronacrisis kijkt Seidl optimistisch naar het toekomstperspectief van het team. 'We zijn op schema met het plan die we hebben liggen voor de komende winter', verklaart hij. (Foto: McLaren F1 Media)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws