Mercedes 'freestylend' naar GP Oostenrijk Formule 1

Mercedes 'freestylend' naar GP Oostenrijk

Door Marnik Kok 30 juni 2020 | 15:49


Het Mercedes-team staat al jaren bekend als een geoliede machine: het team maakt nauwelijks fouten en heeft zijn zaakjes goed op orde. Nu het hele Formule 1-seizoen op de schop is gegaan, moet teambaas Toto Wolff toegeven dat de structuur een stuk minder aanwezig is.

Wolff staat voor een grote uitdaging: de concurrentie komt steeds dichter bij de prestaties van de Silver Arrows en met een aangepast en kleiner seizoen is er minder ruimte voor fouten. 'De afgelopen tien jaar was alles gestructureerd, het is dus nu wat meer freestyle', geeft hij toe volgens Krone.

Dat het seizoen op de Red Bull Ring in Oostenrijk begint, maakt het voor de Duitse renstal nog een grotere uitdaging. Max Verstappen won de afgelopen twee jaar de Grand Prix: de 'thuisrace' van Red Bull Racing.

Mercedes kampte met warmteproblemen Oostenrijk

Mercedes heeft niet de beste geschiedenis in Spielberg. De bolides van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas kampten eerder in Oostenrijk met oververhitting, waardoor de coureurs niet op het maximale performance konden komen. (Foto: Mercedes AMG F1)

 

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws